Kansallismaisemaa maalaamassa
maalauskurssi
13.-14.8.2022
Väärinmaja, Ruovesi

Tervetuloa kuvataiteilija Katja Antonoffin ohjaamalle maalauskurssille, jolla kohottaudutaan luovan boheemin tunnelmaan ja inspiroidutaan 1800-luvulta alkaen lukuisia kansallistaiteilijoita innoittaneista ruovesiläisistä maisemista.

Symbolismi oli 1800-1900 lukujen taitteessa merkittävä ilmiö Euroopan taiteessa. Symbolismi ei varsinaisesti ole tyylisuuntaus vaan pikemminkin asenne. Taiteilijoiden kuvaamat maisemat ilmensivät pikemminkin taiteilijan omaa sisäistä maailmaa kuin fyysistä todellisuutta. Luonto oli symbolisteille ihanteellinen aihe. Luonnon ilmiöt valjastettiin kuvaamaan ihmisen sielun maisemaa.

Ruoveden maisemat olivat inspiraation lähde monelle tuon ajan taiteilijalle. Muiden muassa Akseli Gallen-Kallela, Ellen Thesleff ja Hugo Simberg maalasivat Ruoveden maisemissa.

Kurssilla perehdymme maiseman kuvaamiseen symbolisesta näkökulmasta. Millä tavalla maisemamaalaus heijastelee ihmisen sisäistä sielun maisemaa? Tutkimme maisemamaalausta kuvaesimerkein ja tekemällä maalausretkiä Ruoveden maisemiin.

Kurssi sopii kaikille maiseman maalaamisesta kiinnostuneille, aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Opetus tapahtuu akvarelliväreillä, mutta voit osallistua myös muilla välineillä. Opettaja tuo mukanaan maalaustelineitä, alustoja sekä muuta kurssilla tarvittavaa tarpeistoa. Kurssille voit ottaa mukaan omat maalausvälineesi tai ostaa akvarellipapereita, akvarellivärejä ja siveltimiä opettajalta.

Tervetuloa mukaan maalaamaan kansallismaisemaa!

Kurssiaika lauantai klo 10-18 ja sunnuntai klo 10-15.

Osallistumismaksu 150e
Majoitus 80e sisältäen täysihoidon

Tiedustelut ja ilmoittautumiset ohjaajalle: ateljeekoti@katjaantonoff.net
Lisätietoa kurssin ohjaajasta: www.yovedenateljeekoti.net

Lisätietoa kurssipaikasta: www.runoian.fi